dimecres, 11 d’abril de 2018

El present de la fotografia d'herpetofauna - Instagramers que tothom ha de seguir

Les xarxes socials són als nostres dies l'epicentre de quasi tot. Llances la teua opinió al món mitjançant Twitter, mentre que a Facebook proclames les excel·lències o desgràcies de la vida personal, convertit en un aparador de xafardejos i tafaneries del teu cercle social. Però si hi ha una xarxa social que senyoreja els qui som de la generació anomenada "millennial" és Instagram.

Siga quina siga la teua fília, trobaràs centenars de persones Instagram que la comparteixen amb tu. I és precisament aquesta vessant la que permet interrelacionar-nos amb persones d'arreu del món un dels punts positius que les xarxes socials ens han aportat a les nostres vides. D'una passada pots veure la quantitat d'herpetos que han sigut rescatats a l'interior d'efectes-trampa a les comarques valencianes de l'Alacantí, Baix Vinalopó i Baix Segura, el despertar de l'activitat dels escurçons a Finlàndia després del llarg i gèlid hivern, les noves troballes d'herpetofauna a la Península Aràbiga o a les selves d'Amèrica Central. 

He decidit compartir una selecció personal feta d'entre els milers d'instagramers que es dediquen a compartir fotografies d'herpetofauna, amb criteris que van des de certa proximitat personal (manera disimulada de no dir amiguisme) fins al més purament científic, però sempre circumscrits a l'herpetofauna de camp, evitant comptes que es dediquen a espècies mantingudes en captivitat. Espere descobrir-vos nous valors dins d'aquest món que compartim:


Gerrit Jan Verspui (@gj.verspui_wildlife). Un membre de la marina dels Paisos Baixos que s'ha recorregut tota Europa i part de la resta de continents al darrere de l'herpetofauna auctòctona. Un dels perfils més recomanables, tant per la seua varietat com per la seua qualitat.


Matteo Di Nicola (@matteo.dinicola.wildlife). Herpetòleg italià, dels qui més seguidors té a nivell europeu. Destaca per la seua combinació de primers plànols dels individus amb el paisatge de fons, com una mena de firma personal.


Rubén Sánchez (@rswildphoto). Jove naturalista valencià que es dedica als herpetos, amb especial predilecció per les serps, però també per les aranyes i bon company de camp. Amant dels experiments fotogràfics.


Ari & Jonna Soikkeli (@hibernating_finns). Una parella de joves finesos amb una galeria de fotografies de natura que ens genera una sensació d'acusats contrasts als qui estem acostumats a l'herpetofauna mediterrània. Una bona munió d'espècies adaptades al fred de Finlàndia.


Pedro Luna (@pedruluna_wildlife). Jove fotògraf català amb especial predilecció pels macros a curta distància. Especialment recomanables les seues fotos d'amfibis, sobretot les dedicades al zel i la reproducció.
A post shared by Pedro Luna Guillen (@pedroluna_wildlife) on


Gerard Carbonell (@geri_carbonell). Un encara més jove fotògraf català dedicat al món de l'herpetofauna i a la fotografia de natura. Té una bona col·lecció d'espècies i paisatges del Prepirineu i Pirineu català.Antonio Gómez (@agwildphoto). Tornant a la nova fornada de naturalistes valencians, al seu perfil trobaràs una gran varietat d'espècies, però amb una destacable atenció a les serps i, dins d'aquestes, els escurçons. Fotos que destaquen per la seua il·luminació i definició.


Luis Albero (@lamwildphoto). El darrer representant de la fornada valenciana, es tracta d'un biòleg amb especial interés per l'herpetofauna ibèrica. Té un gran repertori de fotografies pròpies d'arreu de la Península Ibèrica, que diàriament va compartint al seu perfil. Alberto Gonz (@bicheando.net) Naturalista i divulgador, ben conegut a nivell estatal per ser el creador de www.bicheando.net. Com no podia ser d'una altra forma, el seu perfil és una mescla de divulgació, eixides de camp i herpetofauna diversa.

_____

I per acabar, permeteu-me un poc d'auto-bombo. Si voleu seguir les peripècies d'un jove paleontòleg especialitzat en rèptils i amfibis, ací teniu on fer-ho (@josep.bisbal):


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada