Pelophylax lessonae - Granota verda centre-europea

La granota verda centre-europea, Pelophylax lessonae, és una espècie d'amfibi anur de la família Ranidae. Remenejant a l'àlbum de quan feia d'arqueòleg a Pompeia he trobat aquestes fotografies que vaig fer a unes granotes verdes itàliques en una visita al jaciment arqueològic d'Herculà (Ercolano), concretament, a un toll d'aigua pràcticament salobre que hi ha on abans es trobava el port romà d'aquesta antiga ciutat. Fins fa poc hi havia debat al voltant de la classificació taxonòmica d'aquestos anurs, si les poblacions de granotes verdes de la Península Itàlica al sud de la Vall del Po i de les illes de Còrsega, Elba i Sicília eren una espècie pròpia, Pelophylax bergeri, o per contra, estaven incloses dins de Pelophylax lessonae. Finalment, a partir de diferents estudis genètics s'ha optat per considerar-les com a subespècie, P. lessonae bergeri.


Adult de granota verda itàlica, Pelophylax lessonae bergeri, a un toll d'aigües salobres (Napoli, Campania, Reppublica Italiana).

Adult de granota verda itàlica, Pelophylax lessonae bergeri, a un toll d'aigües salobres (Napoli, Campania, Reppublica Italiana).