El documental "Reptiles valencianos" premiat a la segona edició del certamen audiovisual Medi


El passat dimecres va tindre lloc el lliurament dels guardons de Concurs Medi, de documentals de medi ambient, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia. A l’acte va assistir el diputat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Paco Sanz, i la regidora d’Educació Pilar Huertas.

Per segon any consecutiu el segon premi ha estat per al nostre company Javier Burgos, amb el documental "Reptiles valencianos" on retrata la part escatosa de l'herpetofauna del nostre país i parla també dels treballs que portem a terme des de l'Associació Herpetològica Timon, en especial els rescats de fauna atrapada a efectes-trampa. Ha estat guardonat també amb 450 euros.



L'any passat, com s'indica, també va ser guardonat Javier Burgos amb la segona posició, pel documental "Anfibios valencianos".



La primera posició d'enguany se l'ha emportada el realitzador Toni Lucas, amb "Fam de terra". El documental, centrat en Carcaixent, tracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià i s’ha endut el primer premi del certamen audiovisual, dotat amb 700 euros.  El tercer classificat ha estat el documental “Paisatges del Maestrat”, dotat amb 250 euros. El realitzador Juanmi Ponce descobreix aquesta comarca històrica en risc de despoblament des d’un punt de vista social, cultural i ambiental.

En l’acte de lliurament dels premis, que ha tingut lloc dimecres 30 de febrer a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, el jurat ha destacat la diversitat temàtica de les obres premiades, així com el nivell qualitatiu dels 10 treballs que s’hi han presentat. El jurat del concurs ha estat conformat per professionals del sector audiovisual, provinents del mitjà de comunicació Samaruc Digital, així com de representants d’organitzacions ecologistes, com ara Xúquer Viu, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró i de la Diputació de València.

Els altres treballs premiats poden visualitzar-se en el portal del Concurs de Medi en Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyGBsrCyrRKodhyIutyAPdQ/videos